خسرو بایگان سمنانی
خسرو بایگان سمنانی از نیکوکاران برجسته، صاحبان صنعت و کار آفرینان ایرانی است که در شهر سالت لیک سیتی در ایالت یوتا زندگی می کند. آقای سمنانی تحصیلات مقدماتی را در ایران به پایان رساند و در ادامه، در سال 1972 میلادی از کالج وست مینستر واقع در ایالت یوتای آمریکا موفق به اخذ مدرک کارشناسی در رشته های شیمی و فیزیک شد و سپس در سال 1977 میلادی به درجه کارشناسی ارشد در رشته مدیریت مهندسی از دانشگاه یوتا نائل شد.
او در طول بیش از 30 سال سابقه کار در رشته های شیمی معدن، کنترل محیط زیست و فیزیک هسته ای، مؤسس دو مجتمع بزرگ صنعتی در ارتباط با ایمن سازی و دفن مواد سمی و رادیو اکتیو بوده است که این دو مجموعه در نوع خود نقش مهمی در خدمت رسانی به وزارتخانه های دفاع و انرژی و نیز سازمان فدرال حمایت از محیط زیست آمریکا بعلاوه چندین نیروگاه غیر دولتی آمریکا داشته اند. آقای سمنانی پس از نزدیک به 18 سال مالکیت و مدیریت این تأسیسات، آنها را در سال 2004 میلادی به یک کنسرسیوم مالی به فروش رساند.
در سال 2005 میلادی، آقای سمنانی بدلیل تلاشها و خدمات برجسته خود در زمینه مدیریت پسماندهای اتمی موفق به کسب درجه دکترای افتخاری از دانشگاه یوتای جنوبی (SUU) گردید.
آقای سمنانی در طول زندگی حرفه ای خود، همواره حامی پرشور آرمانهای انسانی در سراسر جهان بوده و به همین دلیل در سال 1993 میلادی او بنیاد خانوادگی سمنانی را تأسیس نمود که از بدو شروع پیشگام در حمایت از این آرمانها و ارائه طرح ها و انجام خدمات بشر دوستانه متعددی بوده است. بنیاد سمنانی تحت مدیریت همسر محترمشان خانم غزاله سمنانی تا کنون به بیش از 550 سازمان خیریه و بیش از 15 سازمان مختلف دینی و بین الادیانی کمک های مالی فراوانی ارسال داشته است. همچنین سازمانهای مختلف بین المللی مانند صلیب سرخ آمریکا، سازمان بهداشت جهانی (WHO)، صندوق مالی آمریکا برای UNICEF، برنامه جهانی غذا (WFP)، فدراسیون نجات کودکان، بیناد صندلی چرخدار، امداد و توسعه بین المللی، و خدمات بشر دوستانه LDS (بخش کمک های بشر دوستانه کلیسای مورمون که در امور خیریه دارای شهرت جهانی است) از خدمات حمایتی بنیاد سمنانی برخوردار بوده اند.
بنیاد سمنانی همچنین یکی از سه سرمایه گذار اصلی برنامه جهانی مبارزه با بیماری سرخک است که این برنامه یک تعهد دراز مدت بین المللی برای کنترل مرگ و میر ناشی از بیماری سرخک از طریق واکسیناسیون 200 میلیون کودک در بیش از 36 کشور آفریقایی است. همچنین بیناد خانوادگی سمنانی از پروژه هایی که در جهت کاهش آسیب های اجتماعی از قبیل بی خانمانی، بیسوادی، گرسنگی، خشونت و خشونهای جنسی تلاش میکنند، حمایت می کند.
تا کنون خدمات بنیاد سمنانی مورد تقدیر و تمجید فراوانی قرار گرفته است. بعنوان نمونه میتوان از اهدای جایزه “حلقه انسان دوستی” صلیب سرخ به بنیاد سمنانی نام برد که به پاس کمکهای سخاوتمندانه ای که این بنیاد بطور سالیانه از عملیات امدادی صلیب سرخ در سراسر جهان انجام میدهد، اعطا گردیده.
در سال 2006 میلادی، بنیاد سمنانی منبع اصلی تأمین بودجه برای تأسیس کلینیک رایگان ملیحه شد. این درمانگاه بدون دریافت کمکهای دولتی و بصورت کاملاً مجانی در خدمت ساکنان شهر سالت لیک سیتی است. در حال حاضر و در نتیجه خدمات داوطلبانه مردمی، کمک های مالی اشخاص خیر و نیز کمک های مالی مستمر بنیاد خانوادگی سمنانی هر روزه بیش از 100 نفر به این کلینیک مراجعه میکنند که بدین ترتیب از تاریخ احداث درمانگاه تا کنون در حدود 105000 بیمار ویزیت شده اند که با دسترسی به مراقبتهای پزشکی رایگان زندگی آنان عمیقاً تحت تأثیر قرار گرفته است در حالیکه در صورت عدم وجود چنین درمانگاهی دستیابی به این مراقبتها عملاً برای آنها غیر ممکن می بود.
آقای سمنانی همچنین با شور و علاقه بسیار خواهان آینده ای بهتر برای مردم ایران است و از تعلیم و فراگیری مطالبی که موجب دستیابی به درک بهتری از تاریخ ایران، فرهنگ، زبان و تمدن این کشور است حمایت می کند. آقای سمنانی کمک های مالی متعددی به برگزاری همایش های مختلف در دانشگاههای آمریکا از جمله دانشگاه شیکاگو و داشنگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا کرده است. او به مدت 8 سال بعنوان نایب رئیس و به مدت 3 سال بعنوان رئیس هیئت امنای دانشنامه ایرانیکا خدمت کرده است. مقر این دانشنامه که از مهمترین ابزار پژوهش برای مطالعه تمدن ایران در خاورمیانه، قفقاز، آسیای میانه و شبه قاره هند می باشد دانشگاه کلمبیا است. آقای سمنانی در حال حاضر عضو هیئت مشورتی مرکز خاورمیانه دانشگاه یوتا است.
در سال 2009 میلادی، آقای سمنانی سازمان امید برای ایران که یک سازمان غیر انتفاعی است را تأسیس کرد. آرمان این سازمان حمایت از دموکراسی تحت پوشش یک برنامه مشترک برای ترویج آزادی فردی و تقویت جامعه مدنی است. توجه این سازمان بر 4 حوزه متمرکز است: صلح و امنیت ملی، آزادی و دموکراسی، رفاه و پیشرفت، دوستی و انسانیت. ماموریت اصلی این سازمان کمک به پایه گذاری یک حکومت شایسته و کارآمد، دستیابی به امنیت فردی، فرصتهای اقتصادی، عدالت اجتماعی و آزادی های سیاسی برای همه ایرانیان است. همانند رسالت بشر دوستانه بیناد خانوادگی سمنانی، بنیاد امید برای ایران از ابتکارات و همچنین سازمان هایی که پیوندهای دوستی و اعتماد میان فرهنگها و مذاهب را ترویج می دهند حمایت می کند.