دیباچه
توسط: دکتر اسکات سی. میلر
رئیس گروه بخش رادیولوژی, دانشکده پزشکی دانشگاه یوتا
حمله نظامی پیش دستانه[1] (پیشگیرانه) به منظور از کار انداختن تهدید هسته ای در حال ظهور ایران ، بوسیله ایالات متحده، اسرائیل و سایر کشورها تحت بررسی است. چنین حملاتی، خواه با سلاحهای متعارف، خواه با سلاحهای هسته ای، منجر به پیامدهای ویرانگر انسانی، سیاسی و زیست محیطی در ایران و منطقه خواهد شد.
به منظور کمّی سازی این پیامدها، خسرو سمنانی، فیزیکدان برجسته ایرانی- آمریکایی با تجربه طولانی در مدیریت صنایع پسماند های هسته ای و مواد شیمیایی سمی، به بررسی پیامدهای حملات پیش دستانه برعلیه زیرساختهای هسته ای ایران پرداخت و این بررسی ها را در مقاله ای دقیق و مستند منتشر ساخت. از جمله نگرانی های عمده جناب سمنانی، مرگ و جراحتهای ناشی از حملات پیش دستانه و اثرات غیر قابل بازگشت بر روی زمین و محیط زیست بوده که بر مردم ایران تحمیل می شوند، همچنین اثرات زیست محیطی در کشورهای همسایه ایران در خلیج فارس نیز ممکن است بروز کند.
از آغاز عصر انرژی هسته ای، تاریخ شاهد پیامدهای عمیق و طولانی مدت ناشی از مواجهه انسان با تشعشعات و عوامل مرتبط با فن آوریهای هسته ای بوده است. در زیر نام شهرها و مکانهایی است که تداعی کننده تصاویر ناراحت کننده این پیامدها می باشد: هیروشیما، ناگازاکی، چرنوبیل، جزیره تری مایل و فوکوشیما- دایجی . اثرات تشعشعات بر روی انسان، زمین و محیط زیست ، تاثیرات مهیبی بر روی سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی مردم بیگناه در بر خواهد داشت.
جناب سمنانی خیلی دقیق و واقع بینانه اثرات انسانی ناشی از مواجهه با منابع پرتویی و شیمیایی سمی را تشریح نموده است. این اثرات، در صورت رخداد حمله نظامی بر علیه ایران، می تواند در مردم ایران بروز کند. بله، دلخراش است، اما در این مجموعه، سناریوهای دقیق برای مردم متاثر از این حوادث ارائه گردیده و پیامدهای ترسناک بر روی ساکنین آن مناطق شناسایی شده اند. یکی از قابل توجه ترین این مطالعات موردی درباره اثرات بالقوه آزادسازی ابر سمی در شهر اصفهان، یکی از زیباترین شهرهای دنیاست.
جناب سمنانی به بسیاری دیگر پیوسته است که در تماس با رهبران دنیا، از آنها می خواهد پیامدهای انسانی و طولانی مدت سیاسی حملات نظامی جهت از کار انداختن توانمندیهای هسته ای ایران به دقت بررسی شود. همانگونه که جناب آقای سمنانی به وضوح نشان داده است، راه دیگری غیر از حملات نظامی، که شهروندان بیگناه را با تشعشعات مواجه می سازد، وجود دارد و آن عبارتست از جایگزینی رهبری و دولت جمهوری اسلامی با دولتی پاسخگو و برخواسته از مردم سالاری بوده که صلح و امنیت و رفاه برای مردم ایران به ارمغان آورد.
دکتر میلر، یک چهره بین المللی شناخته شده در زمینه اثرات تشعشعات بر روی انسان به ویژه ناشی از مواد مرتبط با سلاحهای هسته ای، مواد تشکیل دهنده آنها و چرخه سوخت هسته ای است.
دکتر میلر، هدایت مطالعات در چرنوبیل و برخی تأسیسات هسته ای شدیداً آلودۀ روسیه و جمهوریهای سابق اتحاد جماهیر شوروی را بر عهده داشت. او همچنین در رویدادهای آلودگی فرآورده های اورانیوم در ایالات متحده درگیر بوده و بر روی جمعیتهای انسانی متاثر از سایت تست نوادا و مواجهه پرتویی در آزمایشهای هسته ای ایالات متحده در اقیانوس آرام کار کرده است. دکتر میلر به توسعه اقدامات پزشکی در مواجهه پرتویی در برنامه سپر زیستی آمریکا کمک نموده است.